بررسی عوامل مهم در تعیین قیمت انواع پروفیل

بررسی عوامل مهم در تعیین قیمت انواع پروفیل
فهرست محتوا

اگر در صنایع مهمی مثل ساختمان‌سازی، ساخت درب و پنجره، لوله، نمای ساختمان یا خودروسازی و موارد مشابه کار می‌کنید، احتمالاً از اهمیت مواد اولیه و مقاطع فولادی پرکاربرد در این زمینه از جمله پروفیل باخبر هستید. پروفیل یک مقطع فولادی بلند و توخالی است که در صنایع مختلف انواع و کاربردهای متفاوتی دارد. دلیل توخالی بودن پروفیل نیز این است که از مواد اولیه کمتری استفاده شود و در نتیجه، قیمت محصول نهایی کاهش یابد. البته عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل تنها به مواد اولیه خلاصه نمی‌شوند.

با توجه به شرایط امروزی جامعه و نوسانات قیمتی که هر روزه رخ می‌دهند، باخبر ماندن از قیمت متریال و مصالح تأثیرگذار و مهمی مانند پروفیل و همچنین شناختن عوامل تأثیرگذار بر آن، برای افرادی که در صنایع ساختمان‌سازی، خودروسازی و سایر صنایع مربوطه فعالیت می‌کنند امری ضروری به شمار می‌رود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به نحوه قیمت‌گذاری پروفیل و عوامل تأثیرگذار بر آن بپردازیم.

برای دریافت قیمت پروفیل و مشاوره رایگان، و همچنین قیمت پروفیل گالوانیزه، قیمت پروفیل ساختمانی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

قیمت پروفیل بر چه اساسی تعیین می‌شود

از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل، عرضه و تقاضای بازار است. خود این محرک‌ها نیز از عوامل مختلفی مانند شرایط اقتصادی، موقعیت‌های سیاسی و اجتماعی تأثیر می‌پذیرند. عوامل دیگری نیز منجر به افزایش یا کاهش قیمت پروفیل می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به قیمت دلار، قیمت مواد اولیه، قیمت جهانی فولاد، تکنولوژی تولید و غیره اشاره کرد. در ادامه به مهم‌ترین عوامل موثر بر قیمت پروفیل و چگونگی تأثیر آن‌ها خواهیم پرداخت:

قیمت پروفیل بر چه اساسی تعیین می‌شود

مواد اولیه

معمولاً برای تولید پروفیل از شمش یا ورق آلیاژ آهن استفاده می‌شود. بسته به اینکه چه موادی در ترکیب آلياژ مورد نظر به کار رفته باشند، قیمت محصول نهایی متغیر خواهد بود. از آنجا که کارخانه‌های مختلف از آلیاژهای متفاوتی استفاده می‌کنند، قیمت انواع پروفیل تولیدی هر کارخانه با کارخانه دیگر فرق می‌کند. در نتیجه، کیفیت و وزن شمش یا ورق مورد استفاده در تولید پروفیل (به علاوه قیمت آن) بر قیمت پروفیل تأثیر می‌گذارد.

هزینه ساخت

برای تولید پروفیل معمولاً از روش نورد گرم یا نورد سرد استفاده می‌شود که هر کدام هزینه‌های متفاوتی دارند. علاوه بر این، مراحل ساخت در هر یک از این روش‌ها متفاوت بوده و موارد مربوطه از جمله هزینه نیروی کار، تعمیر و نگهداری دستگاه‌ها و میزان برق و سوخت استفاده‌ شده در واحدهای ساخت نیز بر هزینه ساخت پروفیل تأثیر می‌گذارند. از این رو می‌توان هزینه ساخت را یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل دانست.

وزن

اما مهم‌ترین و موثرترین عامل بر قیمت پروفیل، وزن آن است. به طور کلی پروفیل‌ها در سه نوع سبک (وزن کمتر ولی قیمت بالاتر)، نیمه سنگین و سنگین (وزن بیشتر اما قیمت کمتر) تولید می‌شوند. با وجود این، هرچه وزن پروفیل بیشتر باشد، قیمت نهایی آن نیز افزایش می‌یابد. در ادامه در رابطه با تأثیر وزن پروفیل بر قیمت آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

سایر هزینه‌ها

به جز موارد بالا، یک سری عوامل و هزینه‌های جانبی دیگر نیز هستند که بر قیمت پروفیل تأثیر می‌گذارند. از جمله این موارد می‌توان به هزینه حمل و نقل مواد اولیه به کارخانه، حمل محصول نهایی از کارخانه به فروشنده عمده و هزینه توزیع آن میان خرده‌ فروشان اشاره کرد. علاوه بر این، مالیاتی که به پروفیل تعلق می‌گیرد نیز یکی دیگر از هزینه‌های جانبی تولید آن محسوب می‌شود که بر قیمت نهایی محصول تأثیر می‌گذارد.

عوامل موثر بر افزایش و کاهش قیمت پروفیل

عوامل موثر بر افزایش و کاهش قیمت پروفیل

همان‌طور که گفته شد، عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل زیادند و بروز نوسانات در هر یک از این عوامل می‌تواند باعث بالا یا پایین رفتن قیمت پروفیل شود؛ اما دسته دیگری از عوامل نیز هستند که چندان قابل پیش‌بینی نیستند اما تحت تأثیر آن‌ها قیمت پروفیل دچار نوسان می‌شود. از جمله مهم‌ترین این عوامل می‌توان به نوسانات ارز اشاره کرد. طی دهه گذشته و بخصوص سال‌های اخیر، بارها شاهد افزایش ناگهانی و شدید قیمت ارز بوده‌ایم که بر بسیاری از فرآیندها از جمله تولید پروفیل تأثیر می‌گذارد. سایر عواملی که می‌توانند باعث کاهش یا افزایش قیمت پروفیل شوند عبارت‌اند از:

  • تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران توسط کشورهای خارجی
  • نرخ تورم
  • قیمت جهانی نفت و طلا
  • تشنجات سیاسی و اقتصادی در منطقه و جهان
  • همه‌گیری کرونا

البته اکثر این عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل، تأثیر خود را به صورت نوسان در قیمت ارز نشان می‌دهند. علاوه بر موارد بالا، میزان عرضه و تقاضای انواع پروفیل نیز می‌تواند بر قیمت آن‌ها تأثیرگذار باشد. هرچه یک نوع پروفیل گران‌تر به فروش برسد، تقاضا برای خرید آن کمتر می‌شود و فروشندگان به ناچار قیمت را پایین می‌آورند. برعکس، هرچه میزان عرضه کمتر و تقاضا بیشتر باشد، قیمت پروفیل بالاتر می‌رود.

عوامل موثر بر افزایش و کاهش قیمت پروفیل

نحوه قیمت گذاری انواع پروفیل

اکنون که عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل را می‌شناسید، شاید برایتان سوال باشد که چگونه همه این عوامل با هم جمع می‌شوند و قیمت نهایی پروفیل را تعیین می‌کنند؟ قبل از هر چیز، هزینه‌های موثر بر قیمت پروفیل به دو دسته اصلی و جانبی تقسیم می‌شوند: هزینه‌های اصلی عبارت‌اند از قیمت شمش و هزینه‌های ساخت؛ در حالی که هزینه‌های جانبی مالیات تعلق‌گرفته به محصول، هزینه حمل و نقل و هزینه نگهداری را در بر می‌گیرند. در نهایت، هزینه‌های اصلی و جانبی و همچنین سود در نظر گرفته ‌شده برای محصول را با هم جمع کرده و قیمت هر کیلو از یک نوع پروفیل به دست می‌آید.

همچنین مطالعه کنید!  تفاوت ورق آجدار پرسی و فابریک

همان‌طور که گفته شد، وزن پروفیل یکی از عوامل تأثیرگذار مهم بر قیمت آن به شمار می‌رود. علت آن هم این است که برای ساخت پروفیل سنگین از ورق آهن سیاه استفاده می‌شود که ارزان‌تر است؛ در حالی که برای ساخت پروفیل سبک از ورق‌های روغنی سبک اما گران‌تر استفاده می‌کنند. در نتیجه، قیمت پروفیل سبک از پروفیل سنگین بیشتر خواهد بود.

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل، روش تولید آن است که به صورت نورد سرد یا نورد گرم انجام می‌گیرد. محصولاتی که به روش نورد گرم تولید می‌شوند (مشابه محصولاتی که در تولید آن‌ها ورق آهن سیاه به کار می‌رود) کیفیت پایین‌تر و در نتیجه قیمت کمتری دارند. البته مواد اولیه در روش نورد سرد همان مواد اولیه روش نورد گرم است، اما چون مراحل این دو روش با هم فرق می‌کنند و محصولات نهایی نیز از لحاظ کیفیت، ظرافت و دقت متفاوت هستند، قیمت آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود.

علاوه بر این، هر یک از مراحل ساخت و تولید پروفیل نیازمند میزان مشخصی از سوخت و برق هستند. برق برای به کار انداختن دستگاه‌ها در روش نورد سرد و سوخت (گازوئیل، زغال سنگ، گاز طبیعی، نفت و غیره) برای تأمین انرژی کوره‌های مورد استفاده در روش نورد گرم کاربرد دارند. هزینه‌های جانبی مربوط به سوخت و برق از جمله قیمت حامل‌های انرژی نیز در هزینه‌های حمل و نقل برآورد می‌شود. تمامی این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا قیمت نهایی پروفیل مشخص شود.

نحوه قیمت گذاری انواع پروفیل

وزن انواع پروفیل چگونه بر قیمت پروفیل تأثیر می‌گذارد؟

همان‌طور که اشاره کردیم، یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل وزن آن است. شاید تصور کنید هرچه وزن پروفیل بالاتر باشد، قیمت آن نیز افزایش می‌یابد اما این معادله به همین سادگی نیست. پروفیل‌های موجود در بازار را می‌توان به سه دسته سبک، نیمه سنگین و سنگین تقسیم کرد که در ساخت هر کدام از متریال‌های مختلفی استفاده می‌شود. از آنجا که معمولاً متریال مورد استفاده برای تولید پروفیل سنگین ورق آهن سیاه است، کیفیت نهایی این محصول در مقایسه با پروفیل سبک که از ورق روغنی ساخته می‌شود کمتر خواهد بود. در نتیجه، پروفیل سبک می‌تواند از پروفیل سنگین گران‌تر باشد.

برای محاسبه وزن پروفیل، باید چگالی آن را در مساحت سطح مقطع پروفیل مورد نظر ضرب کرد. سطح مقطع پروفیل با اندازه‌گیری طول و عرض (سانتی‌متر) و ضخامت (میلی‌متر) قابل محاسبه است.

سخن پایانی

در این مقاله با نحوه قیمت‌گذاری پروفیل و عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل آشنا شدیم. طبق مطالبی که گفته شد، می‌توان قیمت این محصول را متأثر از عواملی همچون مواد اولیه، نرخ ارز، وزن مقاطع، هزینه حمل و نقل، عرضه و تقاضا و غیره دانست. البته قابل ذکر است که حتی با وجود شناخت همه این عوامل و میزان تأثیر آن‌ها بر قیمت نهایی پروفیل، پیش‌بینی آن بسیار سخت و دشوار بوده و نمی‌توانید از عدد به دست آمده مطمئن باشید.

از سوی دیگر، برخی عوامل مانند نرخ ارز هر روزه در حال نوسان هستند و باید این نوسانات را نیز در نظر گرفت. برای اینکه تا جای ممکن بودجه خود را پس‌انداز کرده و از هرگونه غافلگیری هنگام خرید پروفیل جلوگیری کنید، توصیه می‌شود قیمت پروفیل را به صورت آنی استعلام بگیرید. با تماس با کارشناسان مهر استیل می‌توانید به راحتی این کار را انجام داده و از قیمت روز پروفیل باخبر شوید.

 

سوالات متداول

پروفیل سبک و سنگین چه تفاوتی با هم دارند؟ کدام یک گران‌تر است؟

پروفیل سبک به دلیل متریال به کار رفته در ساخت (ورق روغنی) کیفیت بهتری نسبت به پروفیل سنگین که از ورق آهن سیاه تولید می‌شود دارد؛ در نتیجه قیمت آن بیشتر است. ضخامت پروفیل سبک کمتر از ۱.۵ میلی‌متر و ضخامت پروفیل سنگین بیشتر از ۱.۵ میلی‌متر است.

چگونه می‌توان وزن پروفیل را محاسبه کرد؟

برای محاسبه وزن پروفیل باید طول، ضخامت و عرض را در عدد ۴ و عدد ۷.۸۵ ضرب کرده و سپس بر ۱۰۰۰ تقسیم کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از جدول اشتال وزن پروفیل مورد نظر خود را به دست آورید.

عوامل موثر بر قیمت پروفیل زد (Z) کدام‌اند؟

از جمله عوامل تأثیرگذار بر قیمت پروفیل زد می‌توان به هزینه‌های حمل و نقل، کارخانه تولیدکننده، نوسانات ارز، قیمت آهن، وزن، سایز و ابعاد پروفیل اشاره کرد.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

جهت خرید و دریافت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید.