پروفیل صنعتی چیست و چه تفاوتی با پروفیل ساختمانی دارد؟

پروفیل صنعتی چیست و چه تفاوتی با پروفیل ساختمانی دارد؟
فهرست محتوا

در صنعت ساخت و ساز و سایر صنایع مختلف، انواع مقاطع فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها پروفیل است. واژه پروفیل به مقاطع فولادی طویلی گفته می‌شود که در سرتاسر طول خود دارای سطح مقطع یکسان هستند و مقطع آن‌ها می‌تواند دایره‌ای، مستطیلی، مربعی و غیره باشد. انواع پروفیل را می‌توان بر اساس جنبه‌های مختلف مانند شکل ظاهری، کاربرد و غیره دسته‌بندی کرد. یکی از رایج‌ترین روش‌های دسته‌بندی پروفیل، بر اساس کاربرد است که آن‌ها را به انواع صنعتی و ساختمانی تقسیم می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی را بررسی کنیم.

برای دریافت قیمت پروفیل و مشاوره رایگان، و همچنین قیمت پروفیل گالوانیزه، قیمت پروفیل ساختمانی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مشخصات پروفیل ساختمانی

پروفیل ساختمانی همان‌طور که از نام آن پیدا است، در قسمت‌های مختلف ساختمان برای تولید درب و پنجره یا استحکام بخشیدن به سازه مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر کدام از انواع پروفیل‌های ساختمانی از متریال‌های گوناگونی ساخته می‌شوند؛ برای مثال از آنجا که پروفیل درب و پنجره در معرض رطوبت قرار دارد، برای ساخت آن از ورق گالوانیزه فولادی استفاده می‌کنند. قبل از بررسی تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی بیایید با انواع پروفیل ساختمانی بیشتر آشنا شویم:

  • قوطی پروفیل: این مدل پروفیل‌های ساختمانی به صورت قوطی مربع یا مستطیل در سایزهای مختلفی تولید شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • پروفیل درب و پنجره: این پروفیل‌ها به شکل‌های مختلفی از جمله سپری یا چهارچوبی، دو لبه یا لنگه‌دری و یک لبه یا کلافی تولید می‌شوند و در تولید چهارچوب درب و پنجره کاربرد دارند.
  • چهارچوب فلزی: این پروفیل از لحاظ شکل ظاهری با سایر انواع پروفیل تفاوت دارد و در ساخت چهارچوب درب مورد استفاده قرار می‌گیرد. از انواع چهارچوب فلزی می‌توان به چهارچوب ساده، چهارچوب فرانسوی، چهارچوب رومی و چهارچوب مکزیکی اشاره کرد.

اکنون، بیایید بررسی کنیم که تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی از نظر ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی که دارند چیست: پروفیل‌های ساختمانی دارای انعطاف‌پذیری بسیار بالایی هستند و این امر باعث می‌شود بهتر بتوان آن‌ها را در صنعت ساختمان‌سازی به کار برد. سایر ویژگی‌های پروفیل ساختمانی عبارت‌اند از قابلیت جوش‌پذیری بسیار بالا، دقت ابعادی بسیار زیاد، مقاومت در برابر انواع فشارهای احتمالی و ضخامت زیاد که مقاومت آن را در برابر ضربه و خوردگی افزایش می‌دهد.

مشخصات پروفیل ساختمانی

مشخصات پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی نوع دیگری از پروفیل است که با استفاده از ورق سیاه با ضخامت بالا تولید می‌شود و به همین دلیل، آن را پروفیل سنگین نیز می‌نامند. این پروفیل‌ها با ابعاد بالاتر از ۱۲ سانتی‌متر و ضخامت بالاتر از ۶ میلی‌متر تولید می‌شوند. از ویژگی‌های آن‌ها می‌توان به توان باربری و استحکام بسیار بالا اشاره کرد که پروفیل صنعتی را برای پروژه‌های غول‌آسا کاربردی می‌سازد.

طراحی انواع پروفیل‌های صنعتی به گونه‌ای است که می‌توانند از طریق جوشکاری به سایر اجزا متصل شوند. همچنین از آنجا که این پروفیل قابلیت سوراخ‌کاری دارد، می‌توان برای اتصال آن از پیچ و مهره نیز استفاده کرد. مهم‌ترین تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی این است که شکل پروفیل صنعتی چهارگوش بوده و از جمله کاربردهای آن می‌توان به صنایع نظامی، سازه‌های عظیم (پل‌ها، برج‌های فلزی، تأسیسات صنعتی در کارخانه‌های بزرگ)، ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی اشاره کرد. انواع پروفیل صنعتی عبارت‌اند از: ناودانی، نبشی، میلگرد، سپری (پروفیل T)، تیرآهن، لوله، قوطی پروفیل، پروفیل چهارسو، پروفیل Z، پروفیل کلاهی، پروفیل درب و پنجره و پروفیل HSS.

مشخصات پروفیل صنعتی

مهم‌ترین تفاوت‌های پروفیل صنعتی و ساختمانی

تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی را می‌توان از جنبه‌های مختلفی مانند ابعاد، وزن، کاربرد و غیره با یکدیگر مقایسه کرد. در ادامه لیستی از مهم‌ترین فرق پروفیل صنعتی و ساختمانی را آورده‌ایم:‌

  • پروفیل صنعتی نسبت به پروفیل ساختمانی ضخامت بیشتری دارد.
  • وزن پروفیل‌های ساختمانی نسبت به نوع صنعتی کمتر است.
  • پروفیل صنعتی با طور حداکثر ۱۲ متر و پروفیل ساختمانی با طول حداکثر ۶ متر تولید می‌شوند.
  • در تولید پروفیل ساختمانی از آلیاژهای ضدزنگ و ضد خوردگی استفاده می‌کنند، در حالی که برای تولید پروفیل صنعتی معمولاً از مواد مقاوم و جوش‌پذیر مانند ورق سیاه استفاده می‌شود.
  • پروفیل صنعتی نسبت به پروفیل ساختمانی تنوع کمتری دارد.
  • کاربردهای پروفیل صنعتی و ساختمانی با یکدیگر فرق دارد.
همچنین مطالعه کنید!  تفاوت میلگرد a1 ،a2 ،a3 و کاربرد هرکدام

مهم‌ترین تفاوت‌های پروفیل صنعتی و ساختمانی

تفاوت ابعاد پروفیل صنعتی و ساختمانی

با مقایسه پروفیل صنعتی و ساختمانی، اولین و آشکارترین تفاوتی که بین این دو مشاهده خواهیم کرد ابعاد آن‌ها است. پروفیل‌های صنعتی با ابعاد و ضخامت بیشتری تولید می‌شوند؛ در نتیجه مقاومت آن‌ها نیز بیشتر بوده و می‌توان در صنایع سنگین از آن‌ها استفاده کرد. شکل ظاهری این پروفیل‌ها همواره به صورت مربع یا مستطیل بوده و اندازه اضلاع آن‌ها، سایز محصول را مشخص می‌کند. پروفیل‌های صنعتی معمولاً با اندازه ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌متر، ضخامت ۵ تا ۸ میلی‌متر و طول ۱۲ متر تولید می‌شوند. در حالی که ابعاد پروفیل ساختمانی معمولاً بین ۲ تا ۶ میلی‌متر و طول آن ۶ متر است.

تفاوت کاربرد‌های پروفیل صنعتی و ساختمانی

همان‌طور که گفته شد، مهم‌ترین و اصلی‌ترین تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی در کاربرد آن‌ها است. پروفیل‌های صنعتی به دلیل وزن سنگین و مقاومت بسیار بالایی که دارند، در صنایعی مانند پتروشیمی، سوله‌سازی، تولید وسایل حمل و نقل، صنایع نظامی و تولید سازه‌های غول‌آسا به کار می‌روند؛ اما پروفیل‌های ساختمانی صرفاً در ساخت و ساز استفاده می‌شوند و مهم‌ترین کاربرد آن‌ها در تولید چهارچوب درب و پنجره است.

تفاوت وزن پروفیل صنعتی و ساختمانی

آخرین تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی به وزن و ضخامت ورق آن‌ها برمی‌گردد. تفاوت در ضخامت ورق، باعث ایجاد تغییراتی اساسی در خواص و ویژگی‌های پروفیل می‌شود. به همین دلیل، این وجه تفاوت نیز اهمیت بسزایی دارد. از آنجا که پروفیل‌های صنعتی با استفاده از ورق‌های ضخیم با ابعاد بالا ساخته می‌شوند، وزن آن‌ها نیز بیشتر است. در نتیجه، پروفیل‌های ساختمانی نسبت به نوع صنعتی از وزن سبک‌تری برخوردارند.

سخن پایانی

در این مقاله به تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی پرداختیم. امروزه پروفیل‌های فولادی در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارند و مقاومت زیاد آن‌ها باعث شده است بیشتر از هر چیز، در صنایع سنگین و ساختمان‌سازی به کار روند. پروفیل را می‌توان به صورت کلی به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم‌بندی کرد که هرکدام با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، دارای کاربردهای خاصی هستند. برای مثال، پروفیل صنعتی به دلیل وزن سنگین و مقاومت بسیار بالا بیشتر در ساخت سازه‌های عظیم و صنایع سنگین به کار می‌رود؛ اما پروفیل ساختمانی همان‌طور که از نام آن پیدا است بیشتر در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. جهت خرید هر کدام از این پروفیل‌ها و استعلام قیمت آن‌ها می‌توانید به سایت مهر استیل مراجعه فرمایید.

 

سوالات متداول

قیمت پروفیل صنعتی و ساختمانی به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت انواع پروفیل به عواملی مانند قیمت ورق مصرف ‌شده، واسطه در خرید، هزینه حمل و نقل، میزان عرضه و تقاضا و همچنین نوسانات بازار ارز بستگی دارد.

روش تولید پروفیل صنعتی و ساختمانی به چه صورت است؟

برای تولید پروفیل معمولاً‌ از روش مستقیم یا غیرمستقیم استفاده می‌شود. روش مستقیم برای پروفیل‌های باز کاربرد دارد که طی آن، ورق فولادی طی فرآیند شکل‌دهی مستقیماً به پروفیل تبدیل شده و نیازی به جوش‌کاری ندارد.

چگونه می‌توان وزن پروفیل صنعتی و ساختمانی را محاسبه کرد؟

برای محاسبه وزن پروفیل باید طول، عرض، ارتفاع و چگالی آن را در هم ضرب کرده و بر ۱۰۰۰ تقسیم کنید.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

جهت خرید و دریافت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید.