مقایسه میلگرد حرارتی و میلگرد ساده

مقایسه میلگرد حرارتی و میلگرد ساده

فهرست محتوا

در پروژه‌های عمرانی از مصالح مختلفی استفاده شده که یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین آن‌ها بتن بوده و برای محکم کردن پی سازه از آن استفاده می‌شود. این مصالح در بخش‌های مختلف سازه مانند سقف و ستون به کار می‌رود. برای محکم کردن بتن‌ها، از میلگرد استفاده می‌کنند، این مصالح که از جنس آهن و یا فولاد هستند، برجستگی‌هایی به اسم آج روی سطح خود دارند. با ترکیب میلگرد و بتن، سازه ضربه و تنش وارده را تحمل کرده و ترک نمی‌خورد. میلگردها انواع مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم تفاوت میلگرد حرارتی با میلگرد معمولی را بررسی کنیم.

این میلگردها که برای بالا بردن استحکام بتن و خاصیت کشسانی به کار می‌روند، با توجه به مکان استفاده و کاربردشان، در انواع مختلفی ساخته می‌شوند تا نیازهای ساختمانی را رفع کنند. دلیل نام‌گذاری میلگرد حرارتی این است که با اجرای آن، تنش‌ها و حرارت بتن از بین می‌رود و انقباض صورت گرفته باعث ترک نخواهد شد.

برای دریافت قیمت میلگرد و مشاوره رایگان، و همچنین قیمت میلگرد آجدار، قیمت میلگرد ساده با کارشناسان ما تماس بگیرید.

میلگرد حرارتی چیست و چه تفاوتی با میلگرد معمولی دارد؟

جهت مقاوم‌سازی سازه‌ها از میلگردهای حرارتی استفاده می‌کنند تا از مشکلاتی مانند انقباض، انبساط و یا ترک خوردگی، جلوگیری شود. این میلگردها به دلیل میزان کربن کم در ساختار خود، خاصیت ترمودینامیکی فولاد را تقویت کرده و باعث افزایش قابلیت ارتجاعی در میلگرد می‌شوند (طی فرآیند نورد)؛ از این‌ رو میلگردهای حرارتی، گزینه‌ای ایده‌آل برای جلوگیری از ترک خوردن بتن بوده و با تقویت دال بتنی، باعث افزایش مقاومت کششی می‌شوند.

در حالتی که سقف ساختمانی با استفاده از میلگردهای حرارتی ساخته شود، در صورت وقوع حوادثی مانند زلزله، هیچ‌گونه ترک خوردگی ایجاد نمی‌شود و در نتیجه خاصیت یکپارچگی در دیافراگم سقف حفظ می‌شود. بد نیست بدانید که میلگردهای ساده نیز مزیت‌های بسیار زیادی دارند و استحکام بتن را افزایش می‌دهند، به‌ خصوص نمونه‌های آج‌دار که به صورت عمود در کنار هم قرار می‌گیرند. میلگردهای معمولی در برابر تغییرات آب‌ و هوا، یعنی گرما و سرما منقبض و یا منبسط می‌شوند، متأسفانه در این حالت، فشار زیادی به بتن وارد شده و استحکام آن کم می‌شود.

بد نیست بدانید که میلگردهای حرارتی با قطرهای مختلفی تولید می‌شوند و پرکاربردترین آن‌ها قطری ۴ تا ۵ میلی‌متر دارند. این سایزها مقاومت بالایی را ارائه می‌دهند. برای بالا بردن مقاومت در سازه‌ها، از میلگردهای حرارتی و ساده، به صورت هم‌زمان استفاده می‌شود تا استحکام بتن را بالا برده و در بروز حوادث مختلف، مشکلی برای ساختمان ایجاد نشود. در زیر تفاوت میلگرد حرارتی با میلگرد معمولی را به صورت خلاصه‌ آورده‌ایم:

قابلیت اتصال و جوشکاری: نحوه اتصال و جوشکاری این دو میلگرد متفاوت است و میلگردهای حرارتی قابلیت جوشکاری ندارند، دلیل این امر مقدار کربن کمتری است که در ساخت میلگردهای حرارتی به کار می‌رود.

سایز: میلگردهای معمولی دارای سایزی بین ۱۰ الی ۱۲ هستند، این در حالی است که میلگردهای حرارتی قطری بین ۶ تا ۸ میلی‌‌متر دارند.

کاربرد: به دلیل ویژگی‌های متفاوتی که دارند، میلگردهای حرارتی در ساخت سقف و فونداسیون و میلگردهای معمولی در ساخت ستون، سقف، فونداسیون و همچنین تیرهای بتنی به کار می‌روند.

میلگرد حرارتی چیست و چه تفاوتی با میلگرد معمولی دارد؟

ویژگی‌ها و کاربرد میلگرد حرارتی

مهم‌ترین ویژگی میلگردهای حرارتی، جلوگیری از ترک خوردگی بتن است که در هنگام تغییرات آب ‌و هوایی، تغییری در بتن ایجاد نشود. همچنین در مواقعی که آتش‌سوزی اتفاق می‌افتد، قدرت تحمل سازه بالا رفته و در نتیجه آسیبی به بتن وارد نمی‌شود. این میلگردها که در ساخت سقف به کار می‌روند، به صورت شبکه مشی بوده و از چپ به راست قرار می‌گیرند و از ترک خوردگی عرضی جلوگیری می‌کنند.

همان‌طور که می‌دانید، در مواقعی که آب و سولفات وارد میلگرد ‌شود، میلگردها دچار خوردگی می‌شوند. میلگردهای حرارتی از ورود این مواد جلوگیری کرده و در سقف به صورت یکپارچه عمل می‌کنند. از دیگر ویژگی‌های این میلگرد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش باربری و ساختمان و سازه
  • جلوگیری از مواردی مانند فرو ریختن سقف در زلزله و یا آتش‌سوزی و همچنین فرو ریختن دیافراگم سقف
  • افزایش مقاومت و استحکام سازه
  • افزایش مقاومت در برابر نیروهای وارده به سازه و ساختمان مانند باد و…

ویژگی‌ها و کاربرد میلگرد حرارتی

ویژگی‌ها و کاربرد میلگرد ساده

همان‌طور که در ابتدای مقاله عنوان کردیم میلگردها، برای افزایش مقاومت در بتن‌ها به کار رفته و در انواع مختلفی تولید می‌شوند. میلگردهای ساده که یکی از انواع پرکاربرد میلگردها به شمار می‌آیند، هیچ‌گونه آجی بر روی سطح خود ندارند و در پروژه‌های مختلفی به کار می‌روند. بد نیست بدانید که تفاوت میلگرد حرارتی با میلگرد معمولی در کاربرد مختلف آن‌ها است؛ از ‌این ‌رو در زیر کاربردهای مختلف میلگرد ساده را آورده‌ایم:

  • در صنایع ساختمان‌سازی از میلگردهای ساده جهت افزایش نیروی کششی و مقاومت بتن‌ها استفاده می‌شود، همچنین در نماسازی ساختمان نیز بنا به سلیقه و نظر مهندس ناظر، این مقطع فولادی به کار می‌رود. در ساختمان‌سازی برای ساخت خاموت با کیفیت، از میلگردهای ساده استفاده می‌کنند.
  • در موارد دیگری مانند ساخت میخ، پیچ و مهره و برخی از اتصالات، از میلگردهای ساده به صورت کلاف و یا شاخه استفاده می‌شود.
  • استفاده به عنوان دور پیچ در آرماتوربندی ساختمان‌ها (به دلیل عدم وجود آج در سطح).
همچنین مطالعه کنید!  مقایسه چارچوب درب فرانسوی و مکزیکی

ویژگی‌های منحصربه‌فرد میلگردهای ساده عبارت‌اند از: خم کردن آسان، برش راحت، دارای قطرهای متفاوت بین 6 تا 200 میلی‌متری، مقاومت کششی در حدود 360 نیوتون بر میلی‌متر و…

ویژگی‌ها و کاربرد میلگرد ساده

آیا استفاده از میلگردهای حرارتی ضروری است؟

میلگردهای حرارتی را بر اساس فرآیند نورد گرم می‌سازند؛ به همین دلیل مقاومتی بسیار بالاتر و بیشتر از میلگردهای معمولی دارند و در هنگام آتش‌سوزی و دیگر وقایع مقاوم بوده و به آسانی تخریب نمی‌شوند. برای ایجاد مقاومت بیشتر در برابر وقوع بلاهای طبیعی مانند زلزله، استفاده از میلگردهای حرارتی ضروری است تا ساختمان شما تخریب نشده و هیچ‌گونه ریزشی صورت نگیرد.

در ساخت سقف‌های ساختمان، برای جلوگیری از تخریب بتن، از میلگردهای حرارتی استفاده می‌کنند. در صورتی که برای این کار میلگردهای ساده به کار رود، احتمال ریزش سقف و در نتیجه تخریب ساختمان بیشتر می‌شود؛ زیرا سقف‌ها بیشترین نیروی کششی را در ساختمان تحمل می‌کنند و لازم است استحکام بسیار بالایی داشته باشند.

آیا استفاده از میلگردهای حرارتی ضروری است؟

تفاوت میلگرد حرارتی با میلگرد معمولی در اجرا

در هنگام اجرای میلگردهای حرارتی، رعایت نکاتی بسیار ضروری است. در واقع سطح مقطع میلگردهای حرارتی دال بالا که در امتداد تیرچه است، بایستی حداقل 25/1 در هزار بوده و قسمت عمود بر امتداد تیرچه، حداقل 75/1 در هزار باشد. همچنین فاصله‌هایی که این میلگردها از هم دارند، بایستی کمتر از 50 سانتی‌متر و یا از 5 برابر ضخامت دال بتن کمتر باشد که این فاصله مجاز 25 سانتی‌متر در نظر گرفته شده است.

وزن این میلگرد لازم است 40 تا 70 کیلوگرم اسکلت فلزی هم مرکز با مهاربندی، 50 تا 75 کیلوگرم اسکلت فلزی با مهاربندی غیرمتمرکز، 35 تا 60 کیلوگرم اسکلت بتنی با دیوار بتنی و قاب خمشی، 45 تا 70 کیلوگرم بتنی با قاب خمشی ویژه، 40 تا 55 کیلوگرم بتنی با قاب خمشی معمولی، 70 تا 120 کیلوگرم اسکلت فولادی با قاب خمشی ویژه و 70 تا 115 کیلوگرم اسکلت فولادی با قاب خمشی معمولی باشد.

تفاوت میلگرد حرارتی با میلگرد معمولی در اجرا

جمع‌بندی

برای ساخت سازه‌ها در یک ساختمان از مصالح مختلفی استفاده می‌شود، بتن‌ها به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح، برای افزایش مقاومت نیاز به میلگرد دارند، این میلگردها در انواع مختلفی برای کاربرد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. میلگردهای حرارتی که یکی از پرکاربردترین میلگردها به حساب می‌آیند، مقاومت سقف را در برابر جمع شدگی افزایش داده و باعث می‌شوند تا در مواقع آتش‌سوزی، وقایع طبیعی مانند زلزله و…، آسیبی به سقف وارد نشود.

این میلگردها با استفاده از میلگردهای ساده تولید می‌شوند، اما ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند. تفاوت میلگرد حرارتی با میلگرد معمولی، در ابتدا میزان کربن به کار رفته در آن است که این حالت، خاصیت‌های مختلفی را در میلگرد حرارتی ایجاد می‌کند؛ به‌ عنوان مثال، میلگرد حرارتی خاصیت جوش‌پذیری ندارد و با خنثی کردن اثرات دمایی، باعث کاهش ترک در بتن می‌شود، در نتیجه استحکام ساختمان را بالا برده و ایمنی بسیار زیادی ایجاد می‌کند. پیشنهاد می کنیم برای آگاهی از قیمت روز تیرآهن با سایت مهراستیل مراجعه کنید.

 

سوالات متداول

روش جایگزین میلگرد حرارتی چیست؟

استفاده از بتن الیافی، استفاده از فوق‌ روان کننده‌ها و با کم کردن نسبت آب به سیمان بتن.

مزیت میلگردهای حرارتی نسبت به میلگرد معمولی چیست؟

میلگرد حرارتی استحکام و مقاومت بالایی در برابر فشار وارده دارد.

به چه میلگردی، حرارتی می‌گویند؟

میلگردهایی که جهت مقابله با اثرات دمایی به کار می‌رود، میلگرد حرارتی گویند که به صورت عمود و به شکل T است.

سایز میلگردهای حرارتی را بیان کنید؟

این میلگردها در محدوده 6 تا 5/6 بوده و در برخی موارد نیز 8 هستند.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

جهت خرید و دریافت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید.