بررسی انواع لوله گازی؛ کاربردها

بررسی انواع لوله گازی؛ کاربردها
فهرست محتوا

لوله‌هایی که جهت انتقال گاز از فاصله‌های نزدیک و دور استفاده می‌شود و در اغلب موارد در سیستم‌های لوله کشی در ساختمان‌های اداری و مسکونی کاربرد داشته و همچنین لوله ها به طور عمده در سوله‌های صنعتی و صنایع پتروشیمی به کار می‌روند. انواع لوله گازی دارای مشخصات و ویژگی‌های منحصربه‌فردی است که اهمیت زیادی در سیستم پخت‌وپز و سیستم‌های گرمایشی دارد، همان‌طور که می‌دانید انتشار گاز در فضاهای مختلف بسیار خطرناک است، از این‌رو مقاومت، جنس و دقت لوله‌کشی از اهمیت بالایی برخوردار است.

لوله‌های گازی در دسته‌های مختلفی تولید می‌شوند تا در صنایع گوناگون با توجه به پروژه مورد استفاده قرار گیرند. جابه‌جایی و انتقال مواد به عنوان مهم‌ترین کاربرد در این لوله‌ها به حساب می‌آید. برای آشنایی بیشتر با لوله‌های گازی و کاربردهای آن، ما را تا انتها همراهی کنید.

برای دریافت قیمت لوله و مشاوره رایگان، و همچنین قیمت لوله گاز خانگی، قیمت لوله گالوانیزه با کارشناسان ما تماس بگیرید.

لوله گازی چیست؟

از آن جایی که انتقال گاز در ساختمان‌سازی و سایر صنایع مانند پتروشیمی و… بسیار مهم است، از لوله‌های گاز جهت انتقال و توزیع گاز به بخش‌های مختلف مانند انتقال به ایستگاه‎های تقلیل فشار، ایستگاه‌ها به یکدیگر و محل‌های مصرف استفاده می‌شود. در حالت کلی لوله‌های گاز به دو خط لوله شبکه توزیع و لوله تغذیه تقسیم شده است. لوله تغذیه گاز را از ایستگاه‌های تقلیل فشار به داخل شهر انتقال می‌دهد و لوله توزیع، گاز طبیعی را در شبکه خطوط لوله شهری توزیع می‌کند.

این لوله‌ها می‌توانند در مصارف خانگی نیز کاربرد مهمی داشته باشند، زمانی‌که لوله‌کشی ساختمان انجام می‌شود، استفاده از گاز افزایش یافته و در صورت به کار بردن لوله نامناسب خطرات غیرقابل پیش‌بینی رخ خواهد داد. این لوله‌ها که از فولاد گالوانیزه ساخته می‌شوند، در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم بوده و گزینه‌ای ایده‌آل برای مصارف خانگی هستند. انواع لوله گازی بر اساس جنس، روش تولید و… تولید شده و کاربردهای گوناگونی دارد، توجه داشته باشید که کیفیت لوله گاز معیاری است که ایمنی را تضمین می‌کند، از این‌رو توجه به کیفیت بسیار مهم و ضروری است.

لوله گازی چیست؟

معرفی انواع لوله گازی

این لوله‌ها از جهت‌های گوناگونی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند، در زیر مهم‌ترین آن‌ها را آورده‌ایم:

لوله‌های گازی توکار: در پرو‌ژه‌های بزرگ از لوله‌های گازی توکار استفاده می‌شود، زیرا دارای مقاومت و استحکام بالاتری نسبت به فرسودگی، آسیب‌ها، خوردگی و ضربه‌های ناگهانی دارند، برای مثال در انتقال گاز از شهری به شهر دیگر یا انتقال گاز از پالایشگاه‌ها به مناطق دور به کار می‌رود.

لوله‌های گازی توکار

لوله‌های گازی رو کار: این لوله‌ها جهت راه‌اندازی و اجرا انشعابات ساختمان به کار می‌روند، زیرا جنس آسیب‌پذیرتر از لوله‌های توکار دارند، همچنین قیمت آن‌ها نیز کمتر از لوله‌های توکار است. توجه داشته باشید که این لوله‌ها گزینه مناسبی برای انتقال گاز به منطقه‌های دور نیستند.

لوله‌های گازی روکار

انواع لوله گازی از چه جنسی ساخته می شوند؟

این لوله‌ها در جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند، جنس مناسب بر اساس پروژه شما و کاربرد آن متفاوت است. جنس‌های مختلف لوله‌های گازی عبارتند از:

  • فولاد (ASTM-B280) (SA B36 -10-1959): این لوله‌ها دارای انعطاف بیشتری بوده و در مناطقی استفاده می‌شود که رطوبت هوا بسیار زیاد است.
  • مس (ASTM B86-1962): این جنس را در موارد خاص به کار می‌برند، توجه داشته باشید که استفاده از لوله‌های مسی در برخی مناطق ممنوع بوده و خطرناک است.
  • برنج (CSST): این جنس را در تولید انواع اتصالات گازی در ساختمان و همچنین شیرآلات ساختمان به کار می‌برند.
  • پلی‌اتیلن (PE): این جنس در شبکه گازرسانی کاربرد دارد و امروزه استفاده از این جنس نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است.

بهترین لوله های گازی چه ویژگی هایی دارند؟

برای اینکه بتوانید گزینه مناسبی را انتخاب کنید، لازم است قطر و فشار گاز داخلی در لوله‌های گاز را بررسی کنید؛ پروژه‌هایی که مسافت بسیار زیادی دارند (همانند پالایشگاه‌ها) نیاز به فشار بالایی دارند، درواقع اگر لوله گازی که انتخاب می‌کنید، فشار کافی برای انتقال گاز را نداشته باشد، پروژه شما شکست می‌خورد و لوله بدون استفاده می‌ماند. در اکثر موارد از لوله‌های کربن استیل و یا فولادی جهت انتقال گاز پرفشار استفاده می‌شود، در صورتی که نیاز به فشار کم باشد، لوله‌های پلی اتیلن به کار می‌رود.

همچنین مطالعه کنید!  مقایسه چارچوب درب فرانسوی و مکزیکی

همان‌طور که گفته شد، توجه به قطر لوله گازی نیز بسیار مهم است، در شبکه‌های گازرسانی شهری و تاسیسات لوله‌ها دارای یک قطر مشابه هستند، اما در کارخانه‌ها و پالایشگاه‌ها لوله‌‌ها قطرهای بسیار بزرگ‌تری دارند.

جدول استاندارد لوله های گازی فولادی

تمامی مقاطع فولادی بر اساس استاندارد منحصربه‌فردی تولید می‎شود، با توجه به این استاندارها، لوله‌ها را با ضخامت، وزن و قطر خاصی می‌سازند، در ادامه جدول استاندارد را آورده‌ایم تا به طور کامل با این استاندارها آشنا شوید.

جدول وزن لوله‌های گازی که با استاندارد DIN-2441 تولید می‌شوند:

جدول وزن و بررسی انواع لوله گازی که با استاندارد DIN-2440 تولید می‌شوند:

مهمترین کاربرد های لوله های گازی

در پروژه‌های مهم و انتقال گاز، از لوله‌های گازی مقاوم فولادی استفاده می‌کنند، این لوله‌ها کاربردهای گوناگونی در صنایع و موقعیت‌های مختلف دارند؛ به‌عنوان مثال در کارخانه‌های کوچک و بزرگ، انواع سوله‌های صنعتی، پالایشگاه‌ نفتی، کارخانه‌ پتروشیمی، سامانه‌های هیدرولیک و هوای فشرده، ساختمان‌های اداری و مسکونی، نیروگاه‌ تولید الکتریسیته و… از این لوله‌ها استفاده‌ می‌شود تا گاز مورد نیاز را منتقل کنند. در زیر کاربرد انواع لوله گازی را بیان کرده‌ایم:

انواع لوله گازی از چه جنسی ساخته می شوند؟

کاربرد لوله‌های گازی توکار

لوله‌های توکار در انتقال گاز در مسافت‌های طولانی مانند شهر به شهر به کار می‌رود، این لوله‌ها به دلیل مقاومت بسیار زیادی که در مقابل زنگ خوردگی، فرسودگی، ضربات و… دارند، در تمام شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد لوله‌های گازی روکار

این لوله‌ها به نسبت لوله‌های قبلی ضعیف‌تر است، به همین دلیل در مسافت‌های کوتاه مورد استفاده قرار می‌گیرند، بهتر است بدانید که این لوله‌ها بسیار مقرون به‌صرفه نیز هستند.

انواع اتصالات لوله گازی کدام اند؟

برای اینکه بتوانند انواع لوله گازی را به یکدیگر منتقل کنند، لازم است از قطعات گوناگونی استفاده کرده و روش‌ها مختلفی را امتحان کنند، مهم‌ترین اتصالاتی که در این لوله‌ها وجود دارند، عبارتند از: سه راهی‌های مختلفی مانند سه راهی کاهنده که به سه راهی کاهش دهنده (Reducing Tee) نیز معروف است و یا سه راهی هم اندازه یا هم سایز (Equal Tee)، زانویی با زاویه‌های مختلف مانند 45 درجه، 90 درجه مدل LR و یا 90 درجه SR، 180 درجه LR و یا 180 درجه مدل SR، انواع مختلف درپوش‌ها (pipe cap)، تبدیل کاهنده‌های غیر هم‌مرکز (Eccentric Reducer) و هم‌مرکز (Concentric Reducer).

جمع‌بندی

لوله‌های گازی که در انواع مختلفی تولید می‌شود، برای انتقال گاز از پالایشگاه‌ها به شهرهای دور و یا توزیع گاز در ساختمان‌ها به کار می‌روند، این وسیله کاربردی برای مصارف گوناگونی به کار می‌رود، انواع لوله گازی بر اساس جنس، وزن و روش تولید، ساخته می‌شوند. یکی از مهم‌ترین دسته‌بندی‌ این لوله‌ها توکار و روکار بودن آن است، لوله‌های توکار در انتقال گاز مسافت‌های طولانی استفاده می‌شود و بسیار مقاوم‌تر و گران‌تر از مدل رو کار است.

این لوله‌ها بر اساس استاندارهای خاصی تولید می‌شوند و به روش‌های متعددی مانند سه راهی هم اندازه و یا کاهنده، زانویی با زاویه‌های مختلف مانند 45 درجه، 90 درجه و… متصل می‌شوند.

برای کسب اطلاع از قیمت انواع لولههای گاز با کارشناسان مهر استیل در ارتباط باشید.

 

سوالات متداول

✅کاربرد لوله‌های گازی فولادی چیست؟

این لوله‌ها پرکاربردترین لوله‌های گازی بوده و در بیشتر پروژه‌ها استفاده می‌شوند. به خصوص در پروژه‌هایی که در محل‌های مرطوب قرار دارند، این لوله‌ها از جنس لوله سیاه و یا گالوانیزه هستند. دلیل این انتخاب، مقاومت و انعطاف بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی است.

✅از لوله‌های گازی که جنس برنجی دارند، در چه مواردی استفاده می‌شود؟

این لوله‌ها در ساخت ساختمان و بخش‌های مختلف اتصالات و شیرآلات کاربرد دارند.

✅موارد استفاده از لوله‌های گازی که جنس پلی‌اتیلن دارد را بیان کنید؟

این روزها، لوله‌هایی با جنس پلی‌اتیلن کاربرد فراوانی دارند و در شبکه گازرسانی شهری استفاده می‌شوند.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *