میلگرد ساده چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد میلگرد ساده
فهرست محتوا

از جمله مهم‌ترین موارد برای یک ساختمان، استحکام و پایداری آن در مقابل انواع فشارهای مکانیکی، فیزیکی و تنشی است. یکی از عواملی که در حفظ این استحکام در ساختمان نقش پررنگی دارد، میلگرد نام داشته که کاربرد میلگرد ساده بسیار زیاد است.

میلگردها به‌ طور کلی در دو دسته ساده و آجدار تولید می‌شوند که هر کدام کارایی خاص خود را دارند. میلگرد ساده در بخش‌های مختلفی نظیر ساختمان‌سازی، صنعت، ساخت پل و ستون، ساخت پیچ و مهره و موارد دیگر استفاده می‌شود. این نوع به دلیل آن‌که شکل ظاهری ساده‌ای دارد و سطح آن صاف و صیقلی بوده، به میلگرد ساده معروف شده است.

برای دریافت قیمت میلگرد و مشاوره رایگان، و همچنین قیمت میلگرد آجدار، قیمت میلگرد ساده با کارشناسان ما تماس بگیرید.

میلگرد ساده چیست؟

میلگرد ساده که با نام میلگرد صاف نیز شناخته می‌شود، یکی از انواع میلگرد بوده که سطح خارجی آن کاملاً صاف و بدون هیچ‌گونه روکش یا خمیدگی است. کاربرد میلگرد ساده در صنایعی نظیر خودروسازی، تولید لوله، فولاد، ساخت‌وساز و … به‌ وفور دیده می‌شود، اما بیشترین کاربرد آن در مصالح ساختمانی و برای پروژه‌های ساخت‌وساز است. به ‌طوری ‌که به شکل استوانه‌ای در طول مصالح قرار گرفته و استحکام آن سازه را بالا می‌برد.

میلگرد ساده

انواع میلگرد ساده

میلگرد ساده را بر اساس جنس و روش تولید به دسته‌‌های مختلفی تقسیم می‌کنند:

 انواع میلگرد ساده بر حسب جنس

میلگرد ساده بر حسب جنس به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • میلگرد پرکربن

یکی از انواع میلگرد ساده نمونه پرکربن آن است که با نام میلگرد سیاه نیز شناخته می‌شود و مقاومت بسیار بالایی در مقابل خوردگی و زنگ‌زدگی دارد.

  • میلگرد استیل

این جنس از نوع استیل بوده که خواص بسیار خوبی مانند مقاومت در مقابل خوردگی دارد و نسبت ‌به دیگر انواع میلگردهای ساده موجود در بازار، مقاوم‌تر است.

  • میلگرد اروپایی

از دیگر انواع میلگرد ساده می‌توان به نمونه اروپایی آن اشاره داشت که حجم بیشتری از منگنز در ترکیب شیمیایی آن به‌ کار رفته و همین مسئله سبب بهبود قیمت شده، اما استفاده از آن در محل‌های زلزله‌خیز توصیه نمی‌شود.

  • میلگرد اپوکسی

از دیگر انواع میلگرد  نمونه اپوکسی است. این میلگرد در واقع همان میلگرد سیاه بوده اما چون مقاومت نمونه پرکربن در مقابل خوردگی و رطوبت بسیار کم است، از یک لایه پوشش اپوکسی بر روی آن استفاده می‌کنند.

  • میلگرد فایبرگلاس

نمونه فایبرگلاس نیز دارای مقاومت خوبی در مقابل خوردگی است.

  • گالوانیزه

برای آن‌ که خواص یک میلگرد در مقابل خوردگی را افزایش دهند، از روکش‌های گالوانیزه بر روی آن استفاده می‌کنند. این روکش ضمن افزایش استحکام میلگرد ساده، مقاومت آن در مقابل خوردگی و رطوبت و آب را نیز بیشتر می‌کند.

  • میلگرد آلومینیومی

میلگرد ساده آلومینیومی، دارای وزنی سبک و مقاومت بالا در مقابل خوردگی بوده و برش و تراش آن ساده است.

  • میلگرد برنجی

در نهایت آخرین جنس از میلگرد ساده جنس برنجی آن است که ویژگی‌هایی نظیر رسانایی الکتریکی، مقاومت در مقابل جرقه و خوردگی دارد. درخشندگی این میلگرد بسیار زیاد است.

میلگرد ساده چیست؟

انواع میلگرد برحسب روش تولید

میلگردها برحسب روش تولید به 4 دسته میلگرد ساده نورد گرم، نورد سرد، ترمکس و میکرو آلیاژی تقسیم‌بندی می‌شوند.

ویژگی‌های میلگرد ساده

این میلگرد در طول و قطرهای مختلفی تولید می‌شود و از جمله ویژگی‌هایی که دارد می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

 استحکام بالا

مقاومت و استحکام میلگرد ساده یکی از مهم‌ترین مزایای آن بوده که سبب استفاده زیاد این میلگرد در ساختمان‌سازی می‌شود؛ به‌ طوری ‌که می‌تواند کشش، خمش و فشار بالا را تحمل کند.

 قابلیت شکل‌پذیری

این میلگرد ضمن داشتن استحکام بالا، شکل‌گیری نیز دارد و این مسئله یک مزیت برای آن به شمار می‌آید.

 انعطاف‌پذیری

میلگرد ساده به‌ خاطر خواص فنی و فیزیکی مناسبی که دارد در بسترسازی و تسهیل بتن استفاده می‌شود.

همین ویژگی‌های خاص منجر به افزایش کاربرد میلگرد ساده شده ‌است.

انواع میلگرد برحسب روش تولید

مراحل تولید میلگرد ساده

در ادامه بررسی کاربرد میلگرد ساده به انواع روش تولید این میلگرد می‌پردازیم. روش‌های تولید میلگرد به 4 دسته تولید به روش نورد گرم، نورد سرد، ترمکس و میکرو آلیاژی تقسیم‌بندی می‌شوند.

تولید میلگرد ساده به روش نورد گرم

از روش تولید نورد گرم برای ساخت انواع مقاطع فولادی همچون تیرآهن، ورق و میلگرد استفاده می‌کنند. برای این منظور بیلت‌های فولادی تا دمای حدود به 1100 درجه سانتی‌گراد را حرارت داده و به حالت مذاب درمی‌آورند. سپس این بیلت‌ها از طریق جک‌های هیدرولیکی به کوره هدایت می‌شوند و در داخل کوره نیز طبق جریان‌های گردابی حرارت می‌بینند. در مرحله بعد این بیلت‌های حرارت دیده وارد نورد می‌شوند و به واسطه عبور از بین غلتک‌های نورد، قطر آن‌ها کاهش پیدا کرده و طولشان افزایش پیدا می‌کند. این مرحله با نام رافینگ شناخته می‌شود.

همچنین مطالعه کنید!  سایز مناسب میلگرد برای ساختمان سازی

  تولید میلگرد ساده به روش نورد سرد

از دیگر پروسه‌های ساخت میلگرد ساده می‌توان به نمونه نورد سرد آن اشاره داشت. همان‌طور ‌که از نام آن مشخص است، پروسه کاهش سطح مقطع و افزایش طول میلگرد در دمای محیط انجام می‌شود. در این روش سختی و استحکام فولاد نسبت ‌به نمونه نورد گرم بیشتر است، اما در مقابل انعطاف‌پذیری آن‌ها کم‌تر می‌شود.

سطح میلگرد ساده‌ای که به این روش تولید می‌شود نسبت ‌به نورد گرم باکیفیت‌تر و صاف‌تر است.

 تولید میلگرد ساده به روش ترمکس

فرایند ترمکس که مخفف عبارت انگلیسی Thermal Exchange است، برای تولید میلگردی با سطح سخت و مغز نرم استفاده می‌شود. میلگردی که در روش نورد گرم تولید شده، از طریق فرایندهایی نظیر خنک‌سازی داخل آب یا روغن، دارای سطح مارتنزیتی می‌شود که سختی بسیار بالایی دارد. در مقابل مغز میلگرد را به حالت ریزدانه درمی‌آورند که نسبت‌ به سطح آن نرم‌تر است.

  تولید میلگرد ساده به روش میکرو آلیاژی

در روش میکرو آلیاژی از آلیاژهای عناصر کاربردی همچون تیتانیوم، مولیبدن، تنگستن و وانادیوم استفاده می‌کنند که منجر به تشکیل کاربید فلزی و در نهایت افزایش سختی و استحکام در میلگرد می‌شود. برای این پروسه میلگرد را تا دمای محیط به‌ آرامی خنک می‌کنند. این آرام خنک شدن در نهایت منجر به ایجاد یک ساختار یکنواخت با خواص مکانیکی مناسبی نظیر استحکام و شکل‌پذیری خوب می‌شود.

مراحل تولید میلگرد ساده

 انواع کاربردهای میلگرد ساده چیست؟

حال به بررسی کاربرد میلگرد ساده در صنایع مختلف می‌پردازیم.  می‌توان گفت بیشترین کاربرد میلگرد ساده در صنعت مربوط به تقویت بتن پروژه‌های ساختمانی است؛ بدین صورت که برای افزایش مقاومت کششی و فشاری استفاده می‌شود. همچنین از میلگرد ساده برای ساخت انواع بولت و رابیتس کاری استفاده می‌شود و به شکل کلاف و شاخه در بازار موجود هستند.

از دیگر کاربردهای میلگرد ساده می‌توان به استفاده در صنعت اشاره داشت که در ساخت قطعات صنعتی به کار می‌رود. به‌ عنوان مثال از این میلگردها برای صنایعی همچون تراشکاری، جوشکاری، ریخته‌گری و … استفاده می‌شود. همچنین در زمینه تولید قطعات خودرو و تجهیزات کشاورزی، تجهیزات سوخت‌رسانی و … نیز شاهد حضور میلگردهای ساده هستیم.

میلگرد ساده در تولید محصولات تزیینی نظیر فرفورژه نیز به کار می‌رود. همچنین از میلگرد ساده برای ساخت پیچ و مهره در اندازه‌های مختلف استفاده می‌کنند؛ چرا که مقاومت خوبی در مقابل سرما و گرما داشته و استحکام بالایی دارد.

کاربرد میلگرد ساده تنها به موارد فوق مربوط نبوده و حتی از آن در کارگاه‌های تولید لولای درب و تولید درب‌های ضد سرقت نیز استفاده می‌شود.

 انواع کاربردهای میلگرد ساده چیست؟

استانداردهای میلگرد ساده

میلگردهای ساده را بر اساس استاندارد قدیم A و استانداردهای جدید می‌توان ارزیابی کرد. به‌ عنوان مثال یک میلگرد ساده از لحاظ سختی در صورتی در رده نرم قرار می‌گیرد که دارای حداقل مقاومت تسلیم 240، حداقل مقاومت کششی 360 و علامت استاندارد A1 (s240) باشد.

استانداردهای میلگرد ساده

کلام آخر

میلگرد ساده جزو پرکاربردترین انواع میلگرد برای ساختمان‌سازی و صنایع مختلف نظیر صنعت خودرو، تولید ماشین‌آلات و … است. روش‌های تولید میلگرد و جنس‌های مختلف برای ساخت آن منجر به حضور رنج وسیعی از میلگردهای ساده در بازار شده ‌است.

کاربرد میلگرد ساده به واسطه خواص فیزیکی نظیر استحکام بالا، انعطاف‌پذیری مناسب، مقاومت در مقابل خوردگی و غیره بسیار زیاد است.

 سوالات متداول

۱. میلگرد ساده چیست؟

در صورتی‌ که سطح یک میلگرد کاملاً صاف و بدون هیچ‌ گونه شیار و فرورفتگی و برآمدگی باشد، به آن میلگرد ساده گویند.

۲. انواع جنس میلگرد ساده به چه صورت است؟

میلگردهای ساده در انواع جنس برنج، آلومینیوم، گالوانیزه، فایبرگلاس، اپوکسی، پرکربن، استیل و غیره در بازار موجود هستند.

۳. روش‌های مختلف تولید میلگرد ساده به چه صورت است؟

از جمله روش‌های ساخت میلگرد ساده می‌توان به روش نورد سرد، نورد گرم، میکرو آلیاژی و ترمکس اشاره داشت.

۴. کاربرد میلگرد ساده در صنایع مختلف را بیان کنید؟

بیشترین کاربرد میلگرد ساده در صنعت ساختمان‌سازی و پل‌سازی است، اما حضور آن را در صنایع ماشین‌سازی، تولید پیچ و مهره، تولید لولا، تولید دستگاه‌ها و ماشین‌های صنعتی نیز شاهدیم.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

جهت خرید و دریافت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید.