مقالات

میلگرد آجدار چیست و انواع آن

میلگرد آجدار چیست

ساخت‌وساز ساختمان‌ها و سازه‌های مختلف، اغلب به مصالح زیادی نیاز دارد. یک ساختمان باید استانداردهای زیادی را رعایت کند تا از نظر مقاومت و استحکام به سطح قابل قبولی برسد. بنابراین، شناخت مصالح و انتخاب بهترین نوع آن‌ها، موضوع مهمی است که باید رعایت شود. یکی از مصالحی که در سازه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، میلگرد است. میلگرد یک نوع مقطع فولادی به حساب می‌آید که کاربرد گسترده ای در حوزه ساخت و ساز دارد، اما میلگرد آجدار چیست؟ میلگرد آجدار ساختاری کاملا متفاوت با میلگردهای ساده دارد.

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که کاربرد میلگرد در ساختمان‌ها چیست؟ برای پاسخ به این سوال می‌توان گفت که میلگردها عمدتا مقاومت کششی بتن را تا حد زیادی بالا می‌برند. به عبارتی، این مصالح می‌توانند ضعف بتن در ساخت و ساز را جبران کرده و آن را تقویت کنند.

میلگردها فقط به شکل ساده تولید نمی‌شوند و از دیگر شکل‌های میلگرد ساختمانی می‌توان به میلگرد آجدار اشاره کرد. این میلگردها بیشتر از نظر ظاهری با نوع ساده تفاوت دارند، بدین صورت که روی بدنه آن‌ها یک سری شیار به شکل دورانی کار شده که به آن‌ها آج گفته می‌شود. قیمت میلگرد ساده با توجه به عوامل مختلفی تعیین می­شود. از آن جایی که این میلگردها آجدار نیستند، پس قیمتشان با توجه به طول و ماده سازنده تعیین می­شود.

میلگردهایی که طول و ضخامت بیشتری دارند، معمولا قیمت بالاتری هم دارند، پس بهتر است در هنگام خرید این موارد را در نظر بگیرید. میلگردهای آجدار متفاوت هستند و قیمت آن­ها بر اساس فاکتورهای دیگر تعیین می­شود. شکل آج یکی از فاکتورهایی است که روی قیمت تاثیر مسقیم می­گذارد. میلگردهایی که آج‌های پیچیده­تری دارند، معمولا گران­تر هستند. میلگردهای آجدار می‌توانند نقش زیادی در نوع عملکرد بتن داشته باشند که در ادامه مطلب به طور مفصل به این موضوع خواهیم پرداخت.

انواع میلگرد آجدار

میلگرد آجدار چیست؟

میلگردها جز اصلی و پیوند بین بتن و آرماتور در ستون‌های ساختمان هستند. هنگامی که آرماتور در بتن قرار می‌گیرد، به عنوان یک ماده مرکب عمل می‌کند. میلگردها همراه با بتن استفاده می‌شوند. در پاسخ به سوال میلگرد آجدار چیست؟ می‌توان گفت که میلگردهای آجدار نوعی فولاد تغییر شکل یافته و با استحکام بالا هستند که با استفاده از چرخش سرد، میلگرد تهیه شده به روش نورد گرم تولید می‌شوند.

این میله برجستگی‌هایی روی سطح خود دارد که به آج معروف است، از این رو میلگرد آجدار نامیده می‌شود. اندازه این میلگردها متفاوت است و از 8 تا 40 میلی متر عرض دارند. میلگردهای آجدار دارای ویژگی‌های خاصی هستند که آن‌ها را نسبت به دیگر میلگردهای موجود متمایز می‌کند. دنده‌ها و آج‌هایی که روی این میلگرد وجود دارد، باعث می‌شود که بین آن و بتن چسبندگی بهتری ایجاد شود، لغزش میلگرد به صفر برسد و همچنین دوام و مقاومت سازه به طور کلی بالاتر خواهد رفت.

آج‌هایی که روی این میلگرد وجود دارد بسته به قوانین ساخت و ساز و نوع کاربرد می‌توانند شکل‌های مختلفی داشته باشند. از طرفی هم میلگرد آجدار از نظر قطر در اندازه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید با توجه به بودجه یا کاربرد موردنظر از آن‌ها استفاده کنید. تاریخچه استفاده و ابداع این میلگردها به سال 1968 باز می‌گردد که از آن‌ها برای افزایش مقاومت سازه‌هایی مانند پل‌ها، ساختمان‌ها و برج‌ها استفاده می‌شد.

میلگرد آجدار چیست؟

انواع میلگرد اجدار

میلگردهای آجدار را می‌توان به موارد مختلفی از نظر ویژگی‌های مختلف دسته بندی کرد که هر کدام را در ادامه به طور کامل شرح می‌دهیم:

انواع میلگرد آجدار از نظر شکل ظاهری و مواد اولیه

از آن جایی که آج میلگردها شکل نهایی آن‌ها را تعیین می‌کند، در نتیجه انواع مختلفی برای آن‌ها وجود دارد. همچنین این میلگردها از مواد مختلفی می‌توانند ساخته شوند که به شرح زیر هستند:

  • میلگرد اروپایی: ماده سازنده این میلگرد آجدار چیست؟ این میلگرد از جنس سیلیکون که آلیاژ منگنز کربن است ساخته شده است.
  • میلگرد کامپوزیتی فایبرگلاس: پلیمر ضد زنگ ماده‌ای است که برای ساخت این میلگرد در نظر گرفته می‌شود.
  • میلگرد فولاد ضد زنگ: همان طور که از نام آن پیداست از فولاد ضدزنگ ساخته شده است.
  • میلگرد گالوانیزه: این میلگرد از جنس گالوانیزه است و می‌تواند مقاومت بسیار بالایی در برابر آسیب‌های مختلف داشته باشد.
  • میلگرد اپوکسی: بدنه این نوع میلگرد با استفاده از اپوکسی پوشش داده می‌شود به همین دلیل، در برابر زنگ زدن می‌تواند مقاومت بالایی از خود نشان دهد.

انواع میلگرد آجدار از نظر نوع آج

علاوه بر نوع فولاد و متریال انتخابی، این میلگردها می‌توانند از نظر نوع آج نیز به چند دسته تقسیم شوند که عبارتند از:

  • میلگرد ساده بدون آج: این نوع میلگردها مقطع‌های فولادی هستند که انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند.
  • میلگرد آجدار جناقی: معمولا این میلگردها ترد و شکننده هستند و به هیچ وجه نباید از آن‌ها در جوشکاری استفاده کرد.
  • میلگرد آجدار مارپیچ: همان طور که از نام آن پیداست، آج‌های این میلگرد به صورت مارپیچی روی آن تعبیه شده است. آن‌ها نسبتا شکننده و ترد هستند و تا حد امکان نباید از این میلگردها در جوشکاری استفاده کرد.
  • میلگرد آجدار مرکب: از این نوع میلگردها فقط می‌توان در کاربردهای صنعتی و ساختمان استفاده کرد. ساختار آن‌ها بسیار سخت و شکننده می‌باشد.

در هنگام خرید میلگرد آجدار باید به موارد زیادی از جمله نوع میلگرد توجه کنید. در ابتدا مشخص کنید که چه نوع میلگردی می‌تواند برای سازه شما مناسب باشد، سپس با مناسب‌ترین قیمت آن را خریداری کنید.

انواع میلگرد آجدار از نظر نوع آج

ویژگی‌های میلگرد آجدار

احتمالا این سوال برای شما پیش خواهد آمد که ویژگی های میلگرد آجدار چیست؟ میلگردهای ساده در کنار بتن می‌تواند کارآمد باشند و مقاومت ساختمان را بالا ببرند، اما در مورد چسبندگی آن تاثیر زیادی نخواهند داشت. برای افزایش چسبندگی و مقاومت کششی در بتن، نیاز است شیارهایی که همان آج‌ها هستند، روی میلگردها ایجاد شود. وقتی که این مصالح آج داشته باشند، مانع خوبی برای جلوگیری از بیرون کشیدن بتن خواهند شد.

این نوع میلگردها می‌تواند چیزی در حدود چهل درصد به مقاومت ساختمان اضافه کنند، به همین دلیل در سازه‌های بتنی بسیار پرکاربرد هستند. برای انجام محاسبات در این نوع میلگرد می‌توانید از سه مشخصه به نام‌های مقاومت کششی، مقاومت تسلیم و اسپیسر میلگرد استفاده کنید. مهندسین با استفاده از این سه مشخصه می‌توانند میزان مقاومتی که ممکن است به ساختمان اضافه شود را محاسبه کنند.

با این که استفاده از میلگرد به طور کلی در کنار بتن واجب نیست، اما به کار بردن آن می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد. قرار گرفتن آن در کنار بتن، کیفیت بتن را تا حد زیادی افزایش دهد. از طرفی می‌تواند از آسیب بتن‌ها در طول زمان جلوگیری کند. چیزی که می‌تواند نیاز به میلگرد آجدار را تعیین کند، عمق بتن به کار رفته در سازه است. اگر عمق بتن 12 تا 13 سانتی متر باشد، برای بهبود یکپارچگی ساختاری سازه به میلگردهای آجدار نیاز خواهید داشت.

از آن جایی که میلگردها معمولا از فلز ساخته می‌شوند، امکان زنگ زدن آن‌ها وجود دارد. وقتی آب به داخل بتن نفوذ می‌کند، باعث پوسته پوسته شدن و خوردگی آن‌ها می‌شود، در نتیجه زنگ می‌زنند. خوردگی میلگرد در بیشتر موارد به سرعت اتفاق نمی‌افتد، اما این چیزی است که تحت تأثیر شرایط محیطی اطراف مانند دما، رطوبت، آلاینده‌های جوی و رطوبت رخ می‌دهد.

ویژگی‌های میلگرد آجدار

طریقه ساخت و تولید میلگرد آجدار

میلگردها صرف نظر از نوعی که دارند می‌توانند به چند روش ساخته شوند. معمولا چهار روش برای تولید میلگردهای آجدار وجود دارد که به شرح زیر هستند:

تولید میلگرد به روش نورد گرم

این روش در اغلب کارخانه‌ها به دلیل کنترل دقیق در فرایند نهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تولید میلگرد به روش نورد گرم چند مرحله دارد. در ابتدا شمش‌های فولادی وارد کوه می‌شوند تا تحت دمای 1100 درجه سانتی گراد قرار بگیرند. پس از این که دما به میزان مناسب افزایش یافت، شمش‌ها برای نورد به خط تولید فرستاده می‌شوند.

در مرحله بعد نوبت به افزایش طول آن‌ها می‌رسد که رافینگ نام دارد و طی فشار زیاد قطر شمش‌ها کم می‌شوند. برای این که بتوانید میلگردهای باکیفیتی به دست بیاورید، باید از خطر نورد پیوسته استفاده کنید. در مرحله آخر، نوبت به آج زنی این میلگردها می‌رسد. سپس میلگردها در طول‌های 36 یا 24 متری برش داده می‌شوند تا در نهایت بسته بندی شوند.

تولید میلگرد آجدار به روش نورد سرد

این روش تقریبا قدیمی به حساب می‌آید که در آن آرماتور در دمای پایین با مقاومت بالا تولید می‌شود. در هنگام انجام این فرآیند ساختار کریستالی ماده به طور کامل شکسته و جابجا می‌شود. به عبارت دیگر این در هم شکستگی باعث می‌شود که شکل پذیری آرماتور تغییر زیادی داشته باشد. آرماتورهایی که با این روش تولید می‌شوند، معمولا فولاد سخت‌تری دارند و هیچ گونه ناحیه تسلیمی هم ندارند.

در نتیجه مقاومت تسلیم افزایش یافته و شکل پذیری آن کمتر خواهد شد. به کاربردن این نوع میلگردهایی که با روش نورد سرد تولید شده‌اند برای منطقه زلزله خیز مناسب نیست. این امر بدین دلیل است که این روش مقاومت کششی و مقاومت پیچشی بسیار کمتری نسبت به دیگر روش‌ها دارد.

تولید میلگرد با استفاده از روش خنک کاری

هنگامی که فولاد حرارت می‌بینید، وارد فاز آستنتیک شده که به آن خنک کاری می‌گویند. فولاد با سرعت بالا وارد روغن سرد یا آب شده تا در نهایت یک ماده با ساختار شکننده به دست بیاید. در مرحله بعد، فولادی که سرد شده تحت یک فرایند حرارتی قرار می‌گیرد تا شکل پذیری ماده افزایش پیدا کند. این عملیات باعث می‌شود که سختی فولاد کاهش یافته و شکل پذیری افزایش پیدا کند.

در روش خنک کاری به دلیل این که کربن موجود نسبت به روش سردکاری کمتر است، شکل‌پذیری میل‌گردهایی که تولید می‌شوند بسیار بالاتر خواهد بود. شمش‌هایی که در این روش استفاده می‌کنند، کیفیت پایینی دارد و برای این که کیفیت آن‌ها کمی افزایش پیدا کند، از داخل لوله‌های آب عبورشان می‌دهند. در نتیجه، سطح بیرونی شمش در یک لحظه خنک خواهد شد. در اثر این امر سطح بیرونی ترمکس مقاومت کمی خواهد داشت که آن را برای استفاده در مناطق مستعد زلزله نامناسب می‌کند.

ساخت میلگردهای آجدار به روش میکروآلیاژی

در آخر نوبت به توضیح این روش می‌رسد که از بسیاری جهات شبیه به روش تولید میلگرد با روش نورد گرم است. در مورد تفاوت این روش می‌توان به استفاده آلیاژهای متفاوت اشاره کرد که به عنوان ماده اولیه شناخته می‌شوند. فولاد در روش میکروآلیاژی به تنهایی استفاده نمی‌شود و مواد دیگری مثل وانادیوم و تیتانیوم هم با آن ترکیب می‌شود.

به دلیل اضافه شدن فلزات، میلگردی که تولید می‌شود نیز از انعطاف پذیری و شکل پذیری بسیار بهتری برخوردار خواهد بود. پس می‌توان نتیجه گرفت که این میلگردها برای استفاده در بسیاری سازه‌ها که به کشش و استحکام بیشتری نیاز دارند، مناسب خواهد بود. استفاده از میل‌گردهایی که به روش میکروآلیاژی تولید شده‌اند معمولا هزینه بالایی دارد، زمانی از آن‌ها استفاده کنید که پروژه شما بزرگ بوده و ارزش اختصاص دادن بودجه زیاد را داشته باشد.

ساخت میلگردهای آجدار به روش میکروآلیاژی

کاربرد میلگرد آجدار

میلگردهای آجدار نه تنها می‌توانند در بهبود خاصیت ارتجاعی بتن استفاده شوند، بلکه در مجموعه ای از کاربردهای ساختمانی نیز استفاده شوند. معمولاً، شما اثرات تقویت کننده میلگرد را در پایه‌های ساختمان، روسازی در جاده‌های اصلی، ساخت و سازهای پل‌ها و در تقویت بخش‌های جداگانه‌ای که سازه‌های بزرگ‌تر را تشکیل می‌دهند، مشاهده خواهید کرد.

از میلگردهای آجدار می‌توانید در افزایش نیروی برشی، بتن ریزی دیوارها، تقویت فوندانسیون و افزایش مقاومت بتن استفاده کنید. معمولا برای ساختن آرماتورها به چندین میلگرد نیاز است تا بتوان با آن‌ها بتن را به طور کامل تجهیز کرد. این آرماتورها عبارتند از:

  • رکابی
  • خاموت
  • زیگزاگ
  • عصایی
  • سنجاقی

میلگردهای آجدار از فرسوده شدن و تخریب بتن جلوگیری کرده، به همین خاطر می‌توانند مقاومت بتن را تا حد بسیار زیادی بالا ببرند. شما می‌توانید میلگردهای آجدار را در مکان‌هایی مانند پل‌ها، برج‌ها و ایستگاه‌های اتوبوس به کار ببرید. میلگردهای A2، A3، A4 در موقعیت‌های مختلفی در ساختمان‌ها به کار گرفته می شوند. مثلا در مواقعی که نیاز به شکل دادن میلگردها وجود دارد و قصد دارید که آن‌ها را در دیوار برشی و ستون‌ها به کار ببرید، باید از میلگردهای نوع A2 استفاده کنید.

هنگام ساخت فوندانسیون ساختمان می‌توانید از میلگردهای A2 و A3 به طور همزمان استفاده کنید؛ به شکلی که آرماتورهای A2 به شکل عرضی و آرماتورهای A3 به شکل طولی قرار خواهند گرفت. زمانی که قصد دارید ساختمان را از نظر زلزله مقاوم سازی کنید، نمی‌توانید از میلگردهای A3 استفاده کنید چون شکل پذیری پایینی داشته و بسیار شکننده هستند.

کاربرد میلگرد آجدار

جدول وزنی میلگرد

برای خرید میلگرد، ابتدا باید جدول وزنی آن را مشاهده کنید. این جدول به شما کمک می‌کند که اطلاعات کاملی درباره میلگردها داشته باشید. وزن میلگردها معمولا 16، 14 و … محاسبه می‌شود. جدول وزنی میلگردها به شکل زیر خواهد بود:

سایز میلگردوزن هر متر مربعوزن شاخه 12 متری
80.3954.7
100.6177.4
120.88810.6
131.047.4
141.2114.5
151.3916.6
161.5818.9
18224
192.2326.7
202.4729.6
222.9835.7
253.8546.2
284.8357.9
326.3175.7
367.9995.8
409.83118

هر زمان که بخواهید وزن یک شاخه میلگرد را محاسبه کنید، می‌توانید به این جدول مراجعه کنید. روش‌های دیگری نیز برای محاسبه این وزن وجود دارد که یکی از آن‌ها فرمول زیر است. در نهایت باید دقت کنید که معمولا وزن میلگردهای ساخته شده توسط هر تولیدکننده کمی با دیگر کارخانه‌ها متفاوت خواهد بود.

فرمول محاسبه وزن هر شاخه میلگرد: چگالی * طول

انواع میلگرد آجدار از لحاظ قطر اسمی

میلگردهای آجدار از نظر رده بندی مکانیکی به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • میلگرد A1: نرم‌ترین میلگرد را می‌توان میلگرد 240 نامید که برای به کار بردن در ساختمان‌ها، مقاومت کششی زیادی دارد.
  • میگلردA2: این میلگرد تقریبا در دسته نیمه سخت قرار می‌گیرد و چون کربن کمتری در ساخت آن به کار رفته در موقعیت‌های مختلف راحت‌تر خم می‌شود. تنش گسیختگی در این میلگرد چیزی در حدود 5000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است و تنش سیلان آن 3000 کیلوگرم خواهد بود.
  • میلگرد A3: میلگرد با قطر اسمی A3 نیز در دسته میلگردهای نیمه سخت قرار می‌گیرد. شکل و ظاهر آج‌های این نوع میلگرد با دیگر میلگردها کمی متفاوت است و به شکل هفت هشتی قرار گرفته شده اند. به همین دلیل، نسبت به قطر اسمیA2 مقاومت بسیار بیشتری دارند. با توجه به تفاوتی که این دو دارند، میلگردهای A2 می‌توانند به صورت عرضی و میلگردهای A3 می‌توانند به صورت طولی به کار گرفته شوند. شما نمی‌توانید روی هیچ کدام از این میلگردها جوش کاری انجام دهید. با توجه به ساختار آن‌ها می‌توان نتیجه گرفت که میلگردهای A2 انعطاف پذیری بیشتری دارند.
  • میلگرد A4: این میلگرد جز میلگردهای سخت به حساب می‌آید که ظاهر آج‌های آن به شکل مرکب است. به همین دلیل نسبت به دیگر میلگردها کاملا متفاوت است. ساختمان‌هایی که با استفاده از میلگرد A4 ساخته می‌شوند، عمدتا دارای استحکام بیشتری نسبت به سازه‌های ساخته شده با دیگر میلگردها دارد. همچنین سبک بودن از جمله ویژگی‌های دیگر این سازه‌ها خواهند بود. در نتیجه قیمت بالاتری هم نسبت به دیگر مدل‌ها دارد.

انواع میلگرد آجدار از لحاظ قطر اسمی

در هنگام خرید میلگرد آجدار باید به چه نکاتی توجه کرد؟

هنگامی که برای پروژه‌های ساخت و ساز خود قصد خرید میلگردهای آجدار را دارید، بهتر است که به نکات آن توجه کنید تا بتوانید بهترین و مناسب‌ترین میلگرد را با توجه به نوع کارکرد خریداری نمایید. این نکات به شرح زیر خواهند بود:

میزان کیفیت

در ابتدا باید میلگردها را از لحاظ میزان استحکام و کیفیت بررسی کنید. معمولا مقدار استحکام میلگردها از طریق نوع قطر اسمی قابل تشخیص خواهد بود که به آن‌ها اشاره کردیم. هر چه میلگرد طبق استانداردهای مشخص شده تولید شده باشد، کیفیت بیشتری نیز خواهد داشت.

نوع استانداردها

استاندارهای بین‌المللی مختلفی برای تولید میلگردهای آجدار در نظر گرفته شده است که شامل موارد زیر هستند:

  • استاندارد آلمان DIN
  • سازمان بین‌المللی استاندارد ISO
  • استاندارد ژاپن JIS
  • انجمن مواد و آزمون آمریکاASTM

قبل از خرید به استاندارد رعایت شده توسط تولیدکننده دقت کنید. معمولا میلگردهایی که این استانداردها را ندارند کیفیت پایینی داشته که می‌تواند برای سازه‌های بتنی از نظر امنیت و استحکام خطرساز باشد.

رنگ و پوشش

همان طور که می‌دانید میلگردها و از فلزات و آلیاژهای متفاوتی تولید می‌شوند. قرار گرفتن در معرض هوا و نفوذ آب می‌تواند باعث شود که میلگردها زنگ بزنند، به همین دلیل، در هنگام خرید میلگردها دقت کنید که روی آن‌ها از پوشش ضد زنگ استفاده شده یا نه. از طرفی، میل‌گردهایی که هیچ پوشش محافظتی ندارند، به راحتی در معرض خوردگی قرار می‌گیرند و ساختمان را از لحاظ امنیتی آسیب پذیر می‌کنند.

ضخامت و ابعاد

هر ساختمان و سازه با توجه به ساختاری که دارد، به میلگردهای متفاوتی نیاز دارد. به طور سازه‌های بزرگی مانند پل‌ها به میل‌گردهایی با ضخامت و طول بیشتر نیاز دارند. پس همیشه در هنگام خرید این مورد را در نظر بگیرید.

قیمت میلگرد

هر تولیدکننده با توجه به مواد اولیه و دستمزد نیروی انسانی می‌تواند قیمت مشخصی برای محصولات خود در نظر بگیرد. با این که قیمت بالاتر نشان دهنده کیفیت محصولات است، اما در مواقعی با توجه به محدودیت در بودجه نمی‌توان هزینه زیادی را برای خرید میلگرد اختصاص داد. به همین دلیل، بهتر است که در بازار به دنبال میلگردهایی باشید که علاوه بر کیفیت بالا، قیمت مناسبی نیز داشته باشند. قیمت میلگرد آجدار بستگی به فاکتورهای مختلفی دارد که به آن‌ها اشاره کردیم.

توجه به این نکات می‌تواند تجربه خرید خوبی را برای شما رقم بزند. به خاطر داشته باشید که استحکام و امنیت سازه از هر چیزی مهم‌تر است و تمامی مصالح باید قبل از خرید به طور کامل بررسی شوند.

ضخامت و ابعاد

سخن آخر

میلگردها با این که از اجزای اصلی هر سازه به حساب نمی‌آیند، اما می‌توانند در استحکام سازه و عملیاتی شدن بتن‌ها در ساختمان تأثیرگذار باشند. در این مطلب به طور کامل به معرفی میلگرد آجدار و روش‌های ساخت آن اشاره کردیم. این میلگردها کاربرد زیادی دارند که آن‌ها را به یکی از مصالح ساختمانی محبوب در حوزه ساخت و ساز تبدیل می‌کند.

قیمت میلگرد با توجه به قیمت فولاد و نرخ ارز معمولا در بازار ایران ثابت نیست و اگر قصد خرید آن را دارید، بهتر است که با تولیدکننده یا عرضه کننده تماس گرفته و قیمت به‌روز آن را استعلام کنید. قیمت میلگرد ساده معمولا کمتر از نوع آجدار آن است. نوع مواد اولیه و ابعاد آن هم در قیمت تمام شده بسیار تاثیرگذار است، پس بهتر است که هنگام تماس، ابعاد موردنظر خود را نیز بیان کنید تا قیمت دقیق‌تری به شما اعلام شود.

ما در مهر استیل، با تولید و عرضه مصالح ساختمانی از جمله میلگردهای آجدار، به شما در روند پروژه‌های ساخت‌وساز و افزایش استحکام آن‌ها کمک خواهیم کرد. برای خرید انواع میلگرد آجدار با ابعاد مختلف می‌توانید با شماره تلفن درج شده در سایت تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را به طور کامل درباره قیمت میلگرد آجدار راهنمایی کنند.

سوالات متداول

۱. میلگرد ساده چه تفاوتی با آجدار دارد؟

میلگردهای ساده معمولا مقاطع فولادی هستند که سطح صافی دارند، اما میلگردهای آجدار همان طور که از نامش مشخص است، ساختار پیچیده‌تری دارند.

۲. مزایای میلگرد آجدار چیست؟

وجود آج‌ها روی میلگردها باعث می‌شود که بتن چسبندگی بهتری ایجاد کند و میزان نیروی کششی ساختمان بیشتر شود.

۳. از میلگردهای آجدار در چه مواقعی می­توان استفاده کرد؟

این قطعه فولادی می­تواند خاصیت کششی بتن را افزایش دهد و در ساخت ساختمان­های مسکونی، پل­ها و سازه های بزرگ کاربرد دارد.

امتیاز کاربران:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *