در حاشیه پنجمین همایش چشمانداز صنعت فولاد ایران مطرح شد
فولاد نیوز: وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامه دولت برای تغییر تعرفه واردات فولاد به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی در سال آینده خبر داد...
به گزارش«فولاد نیوز»، محمدرضا نعمتزاده در حاشیه پنجمین همایش چشمانداز صنعت فولاد ایران با نگاهی به بازار اظهار داشت: به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی فولاد قصد داریم تعرفه واردات فولاد را برای سال آینده اصلاح کنیم که این مسئله در انتظار تصویب هیأت دولت است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر به جز مواردی که نیاز بازار داخلی از طریق تولیدات داخلی تأمین میشود، واردات فولاد با ارز آزاد انجام میشود که در واقع نوعی حمایت ویژه از تولیدکنندگان داخلی است.
نعمتزاده ادامه داد: به منظور حمایت بیشتر از تولید داخلی فولاد، تعرفه واردات فولاد برای سال آینده اصلاح خواهد شد که در این مورد منتظر تصویب موضوع در هیأت دولت و مشخص شدن رقم تعرفه تا پایان سال هستیم.
وی از ارائه جزئیات تعرفه پیشنهادی برای واردات فولاد در سال آینده خودداری کرد.
وی با اشاره به توانمندی تولیدکنندگان و مجریان طرح های خطوط تولید فولاد، گفت: سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت عدم پذیرش هرگونه اجرای طرح به شکل مستقل از خارج است زیرا در داخل توانمندی بالایی برای اجرای طرح های فولادی وجود دارد.
وی یادآور شد: امروز در دنیا هیچ شرکتی صد درصد اجرای پروژه ها را برعهده نمی گیرد بلکه با مشارکت دیگر سازندگان طرح ها را پیاده می کنند و ایران نیز می تواند در این بخش از توانایی دیگران در حد ضرورت استفاده کند.
وی لزوم مکان یابی برای اجرای طرح های فولادی را مورد تاکید قرار داد و گفت: برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و یا استانداران خواستار اجرای طرح های فولادی در حوزه های فعالیت خود هستند اما وزارت صنعت، معدن و تجارت با مصلحت اندیشی نسبت به این گونه درخواست ها برخورد می کند و باید به منابع ملی و صرفه اقتصادی این گونه طرح ها توجه داشت.
وی یادآور شد: پیش بینی می شود در آینده بخش صنعت و معدن کشور از تسهیلات یارانه ای برخوردار نباشد و یا میزان آن کاهش یابد بنابراین اجرای طرح هایی که به مصلحت کشور است باید اجرا شود.
نعمت زاده در ارتباط با رقابت ناسالم در صادرات، گفت: بزرگترین سم در بازار بین المللی رقابت منفی شرکت های ایرانی با یکدیگر است و تشکل ها می توانند نسبت به هماهنگی در این خصوص نقش فعالی داشته باشند زیرا بازارهای بین المللی امروز زمینه هماهنگی میان کشورها را فراهم ساخته بنابراین نباید نسبت به این مساله بی توجهی شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: دیدگاه این وزارتخانه تاکید بر صادرات و این موضوع به عنوان مساله محوری مطرح است و با مزیت های کشور، ایران می تواند سهم 2 تا 2.5 درصدی فولاد را در جهان از آن خود سازد.
براساس آمار انجمن جهانی فولاد در سال 2014 ایران با تولید 16 میلیون و 331 هزار تن فولاد خام رتبه چهاردهم جهانی و نخست خاورمیانه را از آن خود ساخت.
پنجمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار، روز هشتم بهمن نیز به کار خود ادامه خواهد داد.