طی روزهای گذشته افزایش قیمت سکه و ارز تاثیراتی را بر قیمت آهن آلات داشته است. این امر اگرچه سبب جذب سرمایههایی شده است، که البته این میزان کم بوده است اما طبق گفته كارشناسان می تواند سبب رونق قیمت آهن آلات گردد. همان طور که مشخص است بازار آهن به جذب سرمایه های مختلف نیاز داشته ولی در حال حاضر در رکود به سر می برد.
فرصت مناسب افزایش نرخ ارز در بازار فولاد
درباره تاثیرگذاری نرخ دلار و افزایش آن بر بازار فولاد، بابک نظری فعال بخش خصوصی در حوزه فولاد معتقد است : در کل شرکتهای صادرکننده در روزهای گذشته با افزایش نرخ دلار وضعیت بسیار خوبی پیدا کردهاند و این موضوع به سود آنها تمام شده است زیرا عمده تاثیر نرخ ارز روی مواد اولیه است و از آنجا که مواد اولیه در صنعت فولاد سنگآهن و قراضه است و حدود ۸۵درصد مواد اولیه فولاد از طریق داخلی تامین شده؛
بنابراین افزایش نرخ دلار تاثیری آنچنانی بر بازار فولاد داخلی نداشته و بیش از پیش سبب رونق فعالیت صادرکنندگان شده است.
نظری در ادامه با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز یک فرصت مناسب است، گفت: اگر تولیدکنندگان عملکرد خوبی داشته باشند به نظر میرسد این افزایش نرخ ارز موقعیت و فرصت مناسبی بهشمار رود تا تولیدکنندگان گامهای بلندتری برای صادرات بردارند.
البته شرکتهایی که قراردادهای بلندمدتتری منعقد کردهاند، ممکن است محاسبات افزایش دلار را برای واردات مواد اولیه در نظر نگرفته باشند و تا حدی متحمل ضرر شوند اما چون مواد اولیه فولاد در داخل قابل تامین است این ضرر به احتمال بسیار نامحسوس است.
وی همچنین یادآور شد: وارد کردن ارز به ایران هنوز چندان بهطور روان انجام نمیشود و تعامل آنچنانی هم در سطح بینالمللی شکل نگرفته است اما در مجموع افزایش نرخ دلار پنجره روشنی را به روی صادرکنندگان باز کرده است.
صادرات آهن توجیه پیدا می كند
محمدرضا نواب، یکی از فعالان در بازار آهن هم در رابطه با رابطه قیمت دلار با قیمت آهن به فولاد نیوز گفت: طبیعتاً وقتی قیمت دلار بالا و پایین برود بر قیمت آهن تاثیر خواهد گذاشت.وقتی که دلار گران میشود صادرات آهن توجیه پیدا میکند و قیمت آن گرانتر میشود.
نواب با بیان اینکه قیمت آهن در یک ماهه اخیر کاهش قیمت داشته عنوان کرد: به نظر من قیمت آهن در یک ماه آینده افزایش قیمت خواهد داشت و ما شاهد روند صعودی قیمت آهن نیز خواهیم بود.